Ude godt, hjemme bedst! – om at lægge baby i seng

Vi kom hjem i går efter en lang ferie. Mere end en måned var vi af sted, og det var rigtig lang tid at være af sted med en lille baby. Vi nåede virkelig at få hjemve. Men vi har haft det skønt og jeg ville gøre det igen.

Rutiner og sengetider har der ikke været meget af… Det var enormt svært at få overholdt Frayas normale sengetider når man også skulle følge Italienske døgnrytmer. Paolo tanter inviterede os til middag kl 21. Og så er det jo ikke nemt at få lagt det lille pus i seng i tide. Men Fraya klarede det rigtig flot, og hun var en glad og smilende baby på hele rejsen. Det var måske mig der led mest, under dårlig moder-samvittighed. Vi prøvede generelt at holde lange afslappede morgener og at holde siestaen hellig 🙂 så der var tid til hygge og hvile, og så Fraya-pigen ikke skulle blive helt tummelumsk.

Nu hvor vi er hjemme har vi samlet Frayas babyseng. En flot patineret (eller godt slidt) tremmeseng som hun har arvet fra hende tre fætre, står nu på hendes eget værelse hvor hun sover om natten. Og vi er i gang med at få lagt lidt rutiner omkring sengetider og godnat ritualer. Jeg er rigtig glad for den bog der hedder “Helens bog om børn og søvn – Sådan får du dit barn til at sove” af Helen Lyng Hansen. Den kan jeg kun anbefale. Det er ikke en bog om smarte regler eller strikse metoder, men en bog som fortæller om babys søvn og udvikling. Den er meget praktisk uden at være firkantet og giver gode råd til hvordan man kan skabe trygge og kærlige rammer rammer omkring “godnat ritualet” og det at falde i søvn. Rådene der bliver givet, tager altid udgangspunkt i det individuelle barn, dets udvikling og den situation den enkelte familie står i. I kan læse mere om bogen her. Den næste af hendes bøger jeg kunne tænke mig at få fingrene i er “Helens bog om børn og mad
– Sådan får du dit barn til at spise”
. Nu hvor vi er i gang med at introducere grød og mos til Fraya, er jeg sulten efter at lære mere om emnet.

 

20130709-225134.jpg

Det er skønt at være hjemme igen

20130709-225144.jpg

En glad Fraya tilbage i sin oddervogn, efter at have brugt en måned i en lille rejsevogn.
Aldrig har der virket så fredsfyldt her på Nørrebro, som der gjorde på den første gå-tur, efter vi havde været væk hjemmefra i en måned.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s